bijwerking
Blijf op de hoogte en volg Gezien
11 Januari 2007 | Ghana, Bawku
Verhaal Arne:
Eerst nog ff het stukje wat ervoor nog gebeurde sinds het laatste mailtje. We waren in Accra en wilde naar Akosombo, het grootste stuwmeer waar ik het al eerder over had.
Na op verschillende plaatsen Akosombo te hebben genoemd bleek dat we op een heel verkeerd busstation aan het zoeken waren naar de juiste bus, er zijn er verschillende door heel Accra en we kregen de tip om naar Tema station te gaan. Weer met een busje voor een schijntje die kant op en bij Tema station, werden we weer de straat opgestuurd met een volgende bestemming, volgende bestemming had het weer over een volgende bestemming...
Afijn het was allemaal op loopafstand voor de fitte mens en voor dat mietje was het toch wel afzien op zijn wat gevoelige voetjes, Wilbert zou de omschrijving verkeerde zuiinigheid geven aan mijn aankoop beleid aangaande mijn schoenen, daar toch een bus gescoord en ditmaal een Jap, daardoor niet echt van het uitzicht kunnen genieten omdat onze hoofden ergens klem zaten tussen bovenkant raam en het dak.
Aangekomen in Akasombo viel ons gelijk de rust op, waar waren al die mensen die White Men riepen, Zito Guesthouse opgezocht en op bed neer geploft, was nog veel te vroeg dus nog ff naar buiten maar de schoenen wilden toch echt niet meer aan.
Mocht van Gezien haar spiffy slippers lenen maar hoewel er niet veel verschil in lengte zit is de breedte maat toch wel duidellijk verschiklend maar ken net.
Ook het bed had een rare lengte breedte verhouding hij was breder als lang volgens mij en Gezien was het daar niet mee eens, verhitte discussie volgde maar met een sisser afgelopen.
Op de lokale markt toch op zoek gegaan naar een paar eigen slippertjes en een paar knalgroene voor 50 eurocent op de kop getikt, fotos volgen.
Ananas gekocht en een stuk gewandeld naar de Volta rivier die iets naast het dorp stroomde, mooie wandeling een beetje Tour of Duty achtig en wat liepen mijn slippertjes lekker. Annanas aan de waterkant opgegeten met een mooi uitzicht op kanovissers en een Volta met heel veel heiigheid dat altijd zo schijnt te zijn.
Volgende dag was de doelstelling om de Volta Dam te zien, aangekomen biij de taxi werden we na ons ontbijt snel een taxi ingelokt en kregen we een site seeing ritje langs de dam en haven, was leuk niet geweldig ivm met heiigheid en aan het eind het gevoel dat we een klein beetje waren afgezet.
In de taxi wel een Engelse mevrouw gesproken die 7 km verderop zat bij de Volta waar je ook kon zwemmen. Aangezien het doel snel was bereikt met die snelle taxi, plan B vandaag gaan we zwemmen, rugzak op en lopen maar weer op die geweldige slippertjes die na deze afstand toch ook niet meer zo geweldig waren omdat dat gedeelte tussen je grote teen en verdere tenen wel een beetje gaat irriteren, eens een mietje altijd een mietje.
Super lekker gezwommen en ze hadden zelfs een slingertouw, me Tarzan Gezien Jane. Restaurantje erbij en lekker gegeten, ben onderhand verslaafd geraakt aan de fried rice eet het nu elke avond.
Zo toen was het de ochtend om naar Accra te gaan, ditmaal voorin de Jap dus met uitzicht en de omgeving was ook mooi.
Aangekomen in Accra snel naar de High Street om de enige bank in Ghana op te gaan zoeken waar ze Mastercard accepteren, waren er vrij snel en de miljoenen kwamen ook binnen het uur los,uiteindelijk een totaalbedrag van iets meer dan 6 miljoen in de rugzak, undercover geldlopers dat we zijn. Omdat gezien het eigenlijk nog niet genoeg vond ook nog geprobeerd van mijn laatste honderd dollar af te komen maar overal het antwoord dat dat briefje waardeloos was, jammer maar helaas.
Volgende halte STC busstation, na een rondritje naar andere kant van de stad, naar busstation gelopen en bus naar Bawku vertrok alleen op zaterdag, Plan B eerst naar KUmasi, lange wachtrij en uiteindelijk bij het loket gekomen geen kaartjes meer voor vandaag morgen weer een dag.
Cola tijd en tijd voor overleg, uitkomst toch naar Kumasi maar weer met een tro tro, daar kun je tenminste altijd terecht. Busje in en we hadden ditmaal weer een zeer snelle driver, onderweg een chaos overal opstoppingen en driver wist dan altijd weer een hobbelige short cut, was gevarieerd, opstoppingen werden over het algemeen veroorzaakt door vrachtauto's die op de meest onmogelijke manieren waren gestrand en dan ook op die meest onmogelijke plaats gerepareerd gingen worden, maar het is Afrika en dat duurt wel ff.
Kumasi is voor ons niet de meest gelukkige reisbestemming en ook ditmaal ging het busje stuk ondanks dat we in een vrij recente Sprinter hadden plaatsgenomen, allemaal eruit en maar zien of er een ander busje kon worden aangehouden, het was nog licht dus na een kwartiertje zaten we andermaal voorin een Jap met een driver die een beetje moe was en inval van duisternis en alleen maar wegopbrekingen, elke keer blijf je je verbazen ook al denk je onderhand alles wel gezien te hebben.
Anyway... veilig aangekomen in Kumasi en daar was het lights off, kwam geen spanning bij de Volta dam vandaan, was donker. Advies: neem een taxi en dat maar gedaan naar ons eerder goed bevallen Guestline Lodge, daar kwamen we aan en stond de Ghanese Alexandro ons al op te wachten, had niet meer de kamer zonder sleutel, dat was al weer gefixt, hoe konden wij denken dat dat nog niet gebeurd was, ga je schamen, had nog wel voor een zacht prijse een kamer met een niet helemaal functionerend waterleiding stelsel, was super kamer en we mogen die gozer wel.
Ook waren we nog ff bij STC busstation langsgeweest en waren weer alle kaartjes uitverkocht, die gaan dus niks meer aan ons verdienen die sukkels.
Vanmorgen naar de supermarkt, spulletjes ingeslagen voor een aangenamer verblijf in het noorden en weer op zoek naar een tro tro na lang zoeken is de tro tro een bus geworden die om 4 uur vanmiddag vertrekt richting Bawku, zijn benieuwd hoelang dat gaat duren, de bus is al laten we zeggen een jaar of 30 ingereden, maar het dashboard ziet er bekend uit, Daf 3600, en die motor ligt er ook in het vooronder te snorren, alleen hopen dat we echt vertrekken om 4 uur, dan komen we nog als het licht is door de Daf Lane en dat wil ik eigenlijk nog wel ff zien.
Zo dat was het weer, alles met mij okee Gezien nog steeds net an maar ze doet net alsof haar neus bloed, sterk karakter. Fried Rice eten en dan naar de bus voor een lange lange reis met wel plenty beenruimte. We hebben al een rondleiding gehad in de bus en we hebben de beste plekken.
Arne (vorige week vrijdag)
nu in Bawku, hele week er al weer op zowat. even wat nieuwe malaria spullen gehaald, want gezien haar sterke karakter is eventjes verdwenen, bah. eventjes verwenactie met internetten dan ook maar:D
adiozz
gr.g
11 Januari 2007 - 15:43
Heleen:
hee gezien! wat nou, sterke karakter???????? -
11 Januari 2007 - 16:40
Jacqueline:
Hallo gezien!
Zo te lezen heb jij de tijd van je leven daar in Ghana!
Ik zal even een update geven van het leventje aan de andere kant van de wereld...
Zit nog steeds in Curacao. Gisteren zijn we naar een pand wezen kijken voor een nieuw restaurant en we hebbenw at gevonden. Marco gaat wat nieuws beginnen samen met de chef kok van ons oude restaurant, ze willen ongeveer over 2 maanden open gaan, dus dat wordt spannend allemaal.
Ik heb een nieuwe baan aangeboden gekregen, voor ongeveer over een half jaar. Ik ga als jockey werken op de renbaan! Ik heb een trainer die een aantal paarden eheft ene volgende week heb ik een proef dag om te kijken hoe het gaat, als het dan goed gaat krijg ik een vaste aanstelling op de neiuwe renbaan die ze gaan bouden, Als je tijd hebt moet je maar even op deze website kijken dan krijg je een beetj en idee: www.chrt.org
Nou ik blijf je volgen en hou je riezen in de
gaten!
Groetjes Jacqueline -
11 Januari 2007 - 17:45
Roel:
Heey! Leuk regelmatig 'iets' van je te lezen ;)
Greetz,
Roel -
11 Januari 2007 - 19:24
Judith Elfring:
Hey Gezien,
wat gaaf dat je daar zit, leuk om te kunnen lezen hoe het daar is. Lijkt me echt GE-WEL-DIG!
Veel plezier nog verder, en sterkte met overleven ;)
groetjes van je oud-klasgegenootje Judith -
12 Januari 2007 - 18:12
Mieke:
Hoi Gezien (en Arne ook)
Dit lijkt me een vakantie om nooit meer te vergeten! Echt leuk om te lezen wat jullie allemaal doen.
Gezien, ben je nog steeds niet helemaal de oude? Wel beter worden hoor!
Groeten Mieke -
14 Januari 2007 - 11:35
Twanos:
Toch jammer dat je daar je boek der boeken niet hebt, kon je nog es een taxi bellen ;)
Ben benieuwd naar de rest van je foto's (en met name die met Arne's groene slippers hahaha)
liefs,
Twan -
16 Januari 2007 - 15:16
Marlies :
hoi gezien,
nog steeds veel plezier bij het lezen v je (jullie)verhalen,geheel eigen(gereide)unieke stijl.zit vast in de genen,ik herken het enigszins!geniet en werk nog fftjes,wanneer was u v plan weer in het kikkerland voet op de grond te zetten? waarschuwing:miezer,somber weer!
warmhartige groeten van marlies,die inmiddels 2 kiezen armer is!! -
18 Januari 2007 - 14:52
Gezien:
yoohoo
wat ene hoop kerstkaarten ontvangen, leukleuk, linda, jij was de slimste om er maar eentje op te plakken, ze kwamen allemaal op dezelfde tijd, hoeveel zegels er ook opzaten. bedankt!
grg -
19 Januari 2007 - 14:09
LS:
WHOEHOE!! -
23 Januari 2007 - 18:35
Linda:
Hee, dus je hebt m'n kaartje wel gehad? Ha! :D
Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat 'ie ooit aan zou komen! Maarre... Jee! ;)